Sursa: http://valentinabv.booklikes.com/post/1401964/recenzie-ultimul-viking-de-o-g-arion

Recenzie:Ultimul viking de O. G. Arion

— feeling amazing

Ati ramas in pana de idei si nu stiti ce carte sa cititi? Cautati o lectura usoara si rapida si care sa contina elemente de paranormal, romance si actiune? Daca da, atunci opriti-va din cautari si oferiti-i o sansa acestui roman care garantez ca va va depasi asteptarile.

 

Ultimul Viking este primul volum din seria “Nemuritor” si, in acelasi timp, romanul de debut al autoarei O. G. Arion.

 

Trebuie sa recunosc ca in ultimul timp am preferat sa ma afund in lectura cartiilor scrise de autori straini si am neglijat literatura romanesca, careia nu i-am dat prea multa atentie pana acum si regret acest lucru, pentru ca daca nu as fi primit aceasta carte si daca nu as fi citit-o as fi ramas cu gresita impresie ca literatura romaneasca contemporana nu se poate compara cu cea straina, fapt ce este total gresit. Pot spune ca ma bucur foarte mult ca romanul Oanei Arion a fost primul roman scris de un autor roman contemporan pe care l-am citit, deoarece mi-a deschis apetitul pentru mai mult. Seria Nemuritor este o surpriza placuta pentru mine, m-am bucurat de fiecare pagina a cartii si seria tocmai a devenit una din preferatele mele si ma bucur ca si literatura noastra contemporana are astfel de opere care ar putea rivaliza cu cartiile scrise de autorii straini.

 

Nu va voi plictisi cu rezumatul cartii (tot ce trebuie sa stiti despre plotul romanului se afla in descrierea acestuia) voi spune doar ca povestea abunda in fiinte si intamplari supranaturale. Chiar are de toate, de la vampiri, la zei vikingi si alte creaturi cu nume prea complicate sa mi le amintesc acum, dar pe care le puteti cunoaste mai bine citind cartea. 🙂

 

Nu m-au interesat pana acum prea mult vikingii, insa am aflat destul de multe informatii interesante din acest roman despre cultura nordica, fapt ce mi-a trezit putin interesul, in special pentru folclorul nordicilor.

 

Cat despre personajele cartii trebuie sa stiti ca sunt complexe, extrem de bine realizate si care mai de care mai interesante si misterioase si nu aveti cum sa nu simpatizati cu ele inca de la primele pagini. Putine carti, pe care le-am citit, au reusit sa ma faca sa ma atasez atat de mult de personaje si sa continui sa ma gandesc la ele, chiar si dupa ce le-am terminat de citit.

Victoria Gray este o protagonista puternica, pe care o admir foarte mult desi au fost unele situatii in care era prea nehotarata si ezitarea si nesiguranta ei m-au enervat putin, dar in mare este chiar o protagonista reusita si astept cu nerabdare sa ii urmaresc evolutia.

Detectivul Liam, la inceput mi sa parut foarte antipatic si nu l-am putut suferi oricat de bine se presupune ca arata, dar apoi a devenit chiar dragut si mi-as fi dorit ca el si Victoria sa formeze un cuplu.

Arrio, vampirul, pe de alta parte, super atragator si perfect, mi-a placut inca de la prima sa aparitie pentru ca nu ai cum sa nu iti placa, dar el si Victoria nu imi par potriviti unul pentru celalalt,

(show spoiler)Scriitura autorei este impecabila si descrierile realizate de aceasta mi-au placut foarte mult, ritmul povestii este perfect, deci nu ajungi sa te plictisesti si odata ce ai citit primul cuvant, frazele, paragrafele si capitolele curg intr-un ritm alert si nu te poti oprii din citit numai cand ai dat de capatul romanului.

In concluzie, “Ultimul Viking” reprezinta o lectura usoara si rapida, cu o poveste captivanta, plina de mister si actiune, …ah! si dragoste, sa nu uitam.

Trebuie sa o mai spun inca o data ca am fost placut surprinsa de creatia de fata, seria Nemuritor castigandu-si un loc in topul serilor mele favorite si astfel de abia astept sa pun mana pe continuare.